Loading...
Home| Retourneren & Ruilen

Retourneren & Ruilen

Wij accepteren retour en ruil ALLEEN op ongedragen artikelen binnen 30 dagen nadat het artikel is ontvangen. Neem eerst contact met ons op om u het verzendadres van de retourzending door te geven. Het item moet voorzien zijn van onze site -tag en moet ongedragen zijn. Nadat we het artikel hebben ontvangen en hebben bevestigd dat het ongedragen is, betalen we je terug.


Bestelling annuleren voor verzending uit

Voor die klanten die PayPal gebruiken en uiteindelijk besluiten de bestelling te annuleren voordat ze worden verzonden, moeten we de PayPal-transactiekosten van uw bestelbedrag aftrekken wanneer we terugbetalen. Het is omdat wanneer de klant met PayPal betaalt, PayPal transactiekosten van ons in rekening brengt. Hoewel we de terugbetaling aan de klant al hebben gelanceerd, zal Paypal ons geen transactiekosten terugbetalen. PayPal-transactiekosten bedragen 4,9% van uw totale orderbedrag.


Voor in aanmerking komende terugkeer:

1. Uw artikel moet ongebruikt zijn en in dezelfde staat verkeren als waarin u het heeft ontvangen.

2.Het moet ook in de originele verpakking zitten.

3. Onze gratis retourzendingen zijn strikt alleen van toepassing op fouten of schade die door ons zijn veroorzaakt en zijn goedgekeurd door ons kwaliteitscontroleteam.

4. Voor maatvoeringskwesties of andere gerelateerde problemen, worden eventuele verzendkosten naar ons niet gedekt en worden deze door de klant zelf betaald. De klant moet ook het risico van douanerechten nemen bij het retourneren van het pakket.

5. We raden u ten zeerste aan om alle artikelen te retourneren met een traceerbare verzendmethode, omdat we niet aansprakelijk kunnen worden gesteld voor verloren pakketten.

6. Elk retour- of ruilartikel moet door ons worden goedgekeurd en eerst in aanmerking komen met onze 95%-REGEL voordat we uw verzoek verder kunnen verwerken.


BELANGRIJKE MEDEDELING 1: Al onze sneakers en kleding zijn voor 95% en meer vergelijkbaar met het winkelproduct, dit hangt er echt van af, aangezien elke batch zeer beperkt wordt gemaakt om de TOP-kwaliteit en consistentie overal te behouden. We zijn er zo zeker van dat we kunnen garanderen dat al onze producten een nauwkeurigheid van 95% en meer hebben, anders heeft u recht op een gratis nieuwe vervanging. We maken producten die jullie met vertrouwen kunnen dragen.


BELANGRIJKE MEDEDELING 2: Stuur uw aankoop niet terug naar het afzenderadres, we sturen u een retouradres zodra u contact met ons opneemt. Voor contante terugbetalingen geldt een herbevoorradings- of omruilvergoeding van 20%.


Niet geaccepteerd:

1. Artikelen die niet in de originele staat zijn, beschadigde of ontbrekende onderdelen hebben om redenen die niet te wijten zijn aan onze fout. Bijvoorbeeld gewelddadige doorvoer of pakketdiefstal.

2. Artikelen die na 7 dagen na ontvangst van uw bestelling worden geretourneerd.

3.Bestellingen die al zijn verwerkt en verzonden direct na annulering, worden aangevraagd.

4. De klant kan geen restitutie of omruiling aanvragen vanwege een reden dat het artikel niet legitiem is gecontroleerd.

5. We ondersteunen geen restitutie of omruiling voor het doorverkopen van onze artikelen.


Stappen om te ruilen of terug te betalen:

1. Neem contact met ons op wanneer u besluit om terug te keren of te ruilen.

2. Vertel ons de reden waarom u wilt retourneren of ruilen. Als dit komt door het defect van de schoenen, stuur ons dan ook de foto's van het defecte onderdeel.

3. Ons kwaliteitscontroleteam zal uw zaak inspecteren en binnen 24 uur beslissen of uw bestelling voldoet aan ons gratis restitutie-/omruilbeleid. Indien afgekeurd, worden er 20% herbevoorradingskosten in rekening gebracht om door te gaan met uw verzoek (klanten kunnen er ook voor kiezen om 20% van het totale bedrag van uw bestelling af te trekken als herbevoorradings- of omruilkosten wanneer we terugbetalen).

4. Wanneer onze site en de klant overeenstemming bereiken, kan de klant het pakket naar ons terugsturen. Het artikel moet voorzien zijn van een label van onze site en moet ongedragen zijn. Nadat we de sneaker hebben ontvangen en hebben bevestigd dat deze ongedragen is, betalen we je terug.

*Als u om welke reden dan ook niet tevreden bent, neem dan contact op met ons ondersteuningsteam om uw probleem op te lossen.